SLO ENG

Vrazov trg 2
1104 Ljubljana
Slovenija

telefon: +386 1 543 7700
Faks: +386 1 543 7701
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Praktično usposabljanje Erasmus+

Program Erasmus+ je nov program, ki podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Ta razpis za zbiranje predlogov se nanaša na ključni ukrep 1 (KU1), učno mobilnost posameznikov.

 

Program Erasmus+ študentu omogoča, da v okviru svojega študija ali v obdobju 12 mesecev po diplomi v tujini opravi praktično usposabljanje v eni izmed držav, ki sodelujejo v programu ERASMUS+. Obdobje praktičnega usposabljanja je omejeno od najmanj 2 do največ 12 mesecev na vsaki stopnji študija. To je na dodiplomskem, magistrskem in doktorskem študiju. Na usposabljanje gre študent lahko od vključno 3. letnika dalje.

 

Študenti, ki so do leta 2014–15 praktično usposabljanje v tujini opravili v okviru programa VŽU-Erasmus, vendar ne celih 12 mesecev, se na ta razpis lahko prijavijo. Skupni seštevek že opravljenega študija in praktičnega usposabljanja Erasmus ter zaprošenega v okviru programa Erasmus+ ne sme presegati 12 mesecev na posamezno stopnjo študija. Študenti enovitega magistrskega študijskega programa Medicina in Dentalna medicina so lahko v okviru celotnega študija na študijski izmenjavi in praktičnem usposabljanju v tujini v okviru programa Erasmus+ skupno 24 mesecev.

Praktično usposabljanje Erasmus+ je podobno kot študijska izmenjava Erasmus+ na matični instituciji priznano in se vpiše v prilogo k diplomi.

 

PPT predstavitev (delavnica za potrjene študente 2015/2016) - osnovna navodila (18. marec 2015)

 


PRIPRAVA NA PRAKTIČNO USPOSABLJANJE ERASMUS+

Študenti, ki se prijavijo na Erasmus+ študijsko prakso, si morajo sami poiskati institucijo (npr. klinične bolnišnice) in mentorja. Za orientacijo si lahko kandidati preberejo poročila študentov iz prejšnjih let. Prav tako pa si je vredno ogledati spletne strani medicinskih fakultet in preveriti, ali morda same omogočajo opravljaje prakse v času študija. Študentom priporočamo, da inštitucijam in mentorjem pošljejo izčrpen življenjepis, motivacijsko pismo ter priporočila mentorjev in učiteljev. Pred pričetkom študijske prakse mora študent pridobiti soglasje Medicinske fakultete UL in izpolniti naslednja dokumenta:

 

Podpisani dokumenti so osnova za pridobitev štipendije za praktično usposabljanje Erasmus+, kot tudi osnova za priznavanje prakse in vpis le-te v Prilogo k diplomi. Ob zaključku praktičnega usposabljanja Erasmus+ mora študent predložiti:

  • dokazilo o opravljeni praksi in
  • vsebinsko poročilo o opravljeni praksi (vsaj ena A4 stran) - poslati Mednarodni pisarni MF UL (international.erasmusmf.uni-lj.si)

 


POROČILA

 

V tem delu objavljamo poročila Erasmus študentov, ki so v preteklih letih že opravili Erasmus praktično usposabljanje.

 

 


KONTAKT

 

Maruša Vukelić

Mednarodna pisarna MF

international.erasmusmf.uni-lj.si

 

URADNE URE MED 15. 7. in 15. 8. 2015:

pon - čet            10.-12. ure

 

 

Za izplačevanje štipendije za praktično usposabljanje Erasmus+ je odgovorna gospa Urška Ravnik (urska.ravnikuni-lj.si) iz Službe za mednarodno sodelovanje Univerze v Ljubljani. Uradne ure Službe za mednarodno sodelovanje UL (Kongresni trg 12) so od ponedeljka do četrtka med 9. in 11. uro ter med 14. in 15. uro ter ob petkih od 9. do 11. ure.

 

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani