SLO ENG

Vrazov trg 2
1104 Ljubljana
Slovenija

telefon: +386 1 543 7700
Faks: +386 1 543 7701
e-pošta:

Natisni Nastavitve

Tutorstvo na UL MF

 

V študijskem letu 2014/2015 teče že šesto leto učiteljskega tutorstva na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.Tutorstvo je na Medicinski fakulteti organizirano v obliki učiteljskega tutorstva, ki ga izvaja na MF zaposleno akademsko osebje (seznam učiteljev tutorjev s kontaktnimi informacijami), in v obliki študentskega tutorstva, ki ga organizira in ga izvajajo s strani Študentskega sveta imenovani koordinatorji. Določa ga Pravilnik o študentskem tutorstvu na Medicinski fakulteti UL.

Učiteljsko tutorstvo ureja Pravilnik o sistemu učiteljskega tutorstva na Medicinski fakulteti UL, ki je bil sprejet na seji senata Medicinske fakultete in dopolnjen oktobra 2013. Prvenstveni namen učiteljskega tutorstva na Medicinski fakulteti je razen pomoči pri učinkovitem študiju in akademski karieri predvsem vzgoja študentov medicine in dentalne medicine v bodoče zdravnike in zobozdravnike. Bistvene informacije so v zloženki učiteljsko tutorstvo na UL MF

Centralna medicinska knjižnica kot pomoč pri uporabi informacijski virov uvaja Tutorstvo za informacijske vire.

Nekaj osnovnih navodil in informacij o tutorstvu na UL je na voljo v Tutorskem priročniku Univerze v Ljubljani. Učitelji in študenti tutorji se lahko obrnejo tudi na Komisijo za učiteljsko tutorstvo (predsednica komisije: prof. dr. Vita Dolžan, člani komisije: prof.dr. Erika Cvetko, prof.dr. Milan Kuhar, doc.dr. Tomaž Marš, doc.dr. Zvonka Rener Primec, doc.dr. Maja Rus Makovec, prof.dr. Nina Zidar; Manca Nečimer in Renata Tekavec) in na svetovalce komisije (prof.dr. Živa Novak Antolič, prof.dr. Uroš Ahčan, prof.dr. Borut Geršak,  prof.dr. Milan Petelin, asist.dr. Dušan Šušterčič, prof.dr. Matija Tomšič).

Poleg tutorstva za redne študente se na Medicinski fakulteti izvaja tudi predmetno učiteljsko  tutorstvo in študentsko tutorstvo za tuje študente, ki so udeleženci študijskih izmenjav v okviru programov mobilnosti (Erasmus, Basileus, CEEPUS, itd.).  Več informacij o programih mobilnosti je na voljo v rubriki Mednarodno sodelovanje/International Cooperation.

Učiteljsko tutorstvo za študente s posebnimi potrebami vodi prof. dr. Črt Marinček.

Študijsko leto 2014/2015: Seznam učiteljskih tutorskih parov in študentov 1., 2., 3., 4., 5. in 6. letnika programa medicine in dentalne medicine. Tutorji pripravijo vmesno in letno poročilo o izvedenem tutorstvu in ga oddajo v elektronski obliki na elektronski naslov Komisije za učiteljsko tutorstvo uciteljsko.tutorstvomf.uni-lj.si. Obrazec za vmesno in letno poročilo je na tej povezavi.

Za tutorje je na voljo gradivo:

 Predstavitev tutorskega sistema na UL MF 

Poročilo o delu Komisije za učiteljsko tutorstvo v letu 2013

Zloženka UT 2014

Informacije o dodatnem izobraževanju iz veščin poučevanja in komunikacije.

Nasveti za učinkovitejše učenje študentov so zbrani v objavi Umotvor 5.

Vaše pripombe in vprašanja lahko pošljete Komisiji za učiteljsko tutorstvo Medicinske fakultete UL po elektronski pošti uciteljsko.tutorstvomf.uni-lj.si.

Komisija za učiteljsko tutorstvo Medicinske fakultete UL

 

 

Vrazov trg 2, 1104 Ljubljana, Slovenija -- telefon: +386 1 543 7700, faks: +386 1 543 7701 -- e-pošta:

Vse pravice pridržane.

Creatoor Group izdelava spletnih strani